Maak van de lijn een punt …. want de lijn is in!
Werkatelier Leiderschapscommunicatie en boekpresentatie

 

Middenmanagers of teamleiders vervullen een bijzondere positie in de organisatie, ‘ingeklemd’ tussen de ‘top’ en de medewerkers in een organisatie. Ze zijn cruciaal voor het aan de gang houden van het primair proces, het succesvol realiseren van veranderingen en het mensenwerk voor hun teamleden. Hun ‘communicatiekracht’ speelt bij alle drie een hoofdrol. Dat is soms best een uitdaging en roept taaie vragen op zoals:

 • Hoe ‘verkoop’ ik beleid waar ik zelf niet achter sta?

 • Hoe ga ik om met onrust in mijn team?

 • Hoe vertaal ik abstracte begrippen voor en met mijn team?

 • Hoe organiseer ik de communicatie in mijn team?

Sommigen gaat het gemakkelijk af. Veel anderen zie ik worstelen met deze en andere communicatieve vragen. Ze doen hun best maar ze doen maar wat… op goed geluk. 

Een quick fix bestaat niet: iedere teamleider, ieder team én iedere context zijn verschillend. Dat maakt het lastig. Door hun belangrijke positie in de organisatie wordt het daarom hoog tijd dat we van de lijn een punt maken. 

 

#hoedan

Het Werkatelier Leiderschapscommunicatie is bedoeld voor Communicatie- en HR-professionals, die leiderschapscommunicatie een nadrukkelijker plek in hun werk willen geven. Jouw opgave is managers helpen te excelleren in communiceren en zo te werken aan een ‘communicatievere organisatie.’ 
Je vraagt je dan misschien af: is dit wel een deel van mijn werk? Hoe krijg ik dit onderwerp op de agenda van de directie? Waar begin ik; er zijn hier zoveel teamleiders? Hoe kom ik over dit onderwerp met hen in gesprek? Komt er dan weer iets bij in mijn werk? En wat kan ik ze dan eigenlijk bieden?

 

Ik reik je hiervoor drie ‘instrumenten’ aan:

 1. Het nieuwe boek (voor de teamleider!): Maak van de lijn een punt. Vol met inzichten en handvatten voor taaie communicatieve vragen.
 2. De handleiding bij dit boek (voor jou als HR- en Communicatieprofessional): In gesprek over leiderschapscommunicatie.
 3. Het werkatelier Leiderschapscommunicatie. In dit Werkatelier heb ik acht thema’s rond leiderschapscommunicatie geformuleerd. Het idee is dat je bij drie ervan kunt aanschuiven voor een goed gesprek erover met enkele, wisselende andere deelnemers. Je kiest deze thema’s bij aanvang van het Werkatelier (vol = vol)  

  

Acht gespreksthema’s (onder voorbehoud):

 1. Hoe maak ik leiderschapscommunicatie tot prioriteit bij mijn directie/hoofd HRM/Communicatie? 

 2. Hoe geef ikzelf prioriteit aan leiderschapscommunicatie in mijn werk?

 3. Leiderschapscommunicatie: bij wie moet ik beginnen en wat zijn de eerste stappen?

 4. Wie is aan zet bij leiderschapscommunicatie: HRM? Communicatie? Teamleiders zelf?

 5. Wat zijn succesvoorwaarden voor het werken aan leiderschapscommunicatie?

 6. Mijn persoonlijke nachtmerrie(s) bij leiderschapscommunicatie (en wat is de remedie?)

 7. Tegenwerpingen van teamleiders (en hoe daarop te reageren)

 8. Leiderschapscommunicatie en zelfsturende teams: kan dat? hoe werkt dat dan?

Ik zal na afloop van het werkatelier de opbrengst uitwerken en waar mogelijk voorzien van mijn visie/reflectie. Die krijg je nagestuurd.

 

Deze drie elementen komen samen op maandag 30 september. 

 

Voorlopig programma

Programma-onderdelen zijn die middag (onder voorbehoud):
13.00 uur    Ontvangst met quick lunch
13.30 uur    Welkom en stevige inleiding op het thema door Erik Reijnders
14.15 uur    Uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘Maak van de lijn een punt’ aan Jaap van ’t Hek, auteur van succesvolle boeken over veranderen en partner van Organisatievragen.
14.30 uur    Korte pauze
14.45 uur    World Café: een informeel maar hopelijk goed gesprek over 8 onderwerpen rond leiderschapscommunicatie (je kunt bij 3 onderwerpen/rondes aanschuiven: elke ronde duurt 30 minuten)
16.15 uur    Voornemens en afronding
16.30 uur    Drankje, hapje en netwerken

 

Ga mee op verkenning en verdieping van dit actuele thema! Wissel ervaringen uit met vakgenoten en geïnteresseerden! Ga naar huis met handvatten én inspiratie! 
Gegarandeerd morgen toepasbaar!

 

Praktische zaken

Datum: maandagmiddag 30 september 2019 van 13.00 – 17.00 uur

Lokatie: Kasteel Woerden

Kosten: € 225,00 inclusief een quick lunch, drankje/hapje na afloop én je ontvangt uiteraard een exemplaar van zowel het boek ‘Maak van de lijn een punt’ als de handleiding ‘In gesprek over leiderschapscommunicatie’

Het bedrag is vrijgesteld van BTW in verband met het opleidingskarakter.

Na jouw aanmelding ontvang je een factuur en kort voor het werkatelier meer informatie o.a. over de lokatie, OV, parkeren etc.

Ben je onverhoopt verhinderd? Dan kun je een collega/vakgenoot in jouw plaats laten komen.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan via het online aanmeldingsformulier. Er zijn maximaal 50 plaatsen.

 

Maak ook van de lijn een punt en laat dit bijzondere event niet aan je voorbij gaan. Ik zie je graag op 30 september in Woerden !